Om Atmos

Vi på Atmos Suemax Värme AB brinner för uppvärmning och är stolta över det sortiment vi väljer att tillhandahålla. Vi har mer än 20 års erfarenhet av att leverera trygg och säker utrustning för bioenergieldning till i stort sett de flesta behov.

Modern bioenergi luktar inte, är bekväm att hantera och kanske det bästa av allt, det ger dig pengar över till någonting annat. Oavsett om du väljer ved, pellets eller briketter skall du veta att du dragit ditt strå till stacken för en renare och hållbarare värld.

Välkommen till framtidens värme!

År 1992 tog vi in den första Atmospannan till Sverige. Nu efter många år har vi fått ett starkt fäste i hela landet och skaffat oss ett namn som borgar för en bra produkt och en mycket god service. 

Tradition och kvalitet genom tre generationer Cancar.
Atmos är ett tjeckiskt företag och är en av Europas största tillverkare av fläktstyrda vedpannor. Företaget grundades 1936 av familjen Cankar. I början tillverkades gengasaggregat för bilar och båtar under produktnamnet Dokogen. Samma princip som nu används i moderna vedpannor.

År 1942 tillverkades de första kompressorerna som under många år exporterades över hela världen. På 50-talet förstatligades företaget för att på 80-talet åter övertagas som privatföretag av familjen Cankar.

Under tiden utvecklades 38 olika modeller av vedpannor samt 12 patent. Familjen Cankar äger, leder och arbetar i företaget med att förse Europas vedeldare med kvalitetspannor som både spar bränsle och miljö. Eftersom familjen Cankar själva eldar med ved förstår man vikten av enkel skötsel, tillförlitlig drift och hög verkningsgrad. Dessa mycket viktiga argument gör pannan mycket omtyckt både av eldare och installatörer.

När vi nu är i 2000- talet, så ligger produktionen på ca 35-40000 pannor om året, sortimentet omfattar storlekar från 15 kw upp till 95 kw. Produkterna har rönt stort intresse bland vedeldare och installatörer i hela Europa för sin fina kvalitet, goda funktion och sitt attraktiva pris.

Kontakt

Besöksadress

Atmos Suemax Värme AB

286 32 Örkelljunga

Postadress